Blog: Representing interests after COVID-19

Writing from my home office like many other experts for the last 4–5 weeks, I’ve had some time to read news and think a little bit about where public affairs, lobbying and interest representation in Finland could be headed. The ongoing COVID crisis has been very abrupt and economically steep. No-one knows for certain when the crisis will end and come to halt.

Blogi: Kiireellinen yrittäjäreformi

Koronaviruksesta aiheutuva talouskriisi on muuttamassa yhteiskuntia, talouksia ja työelämää lähes kaikkialla maailmassa, erityisesti Euroopassa. Yhteiskunnat ovat reagoineet erilaisin kriisipaketein. Huomiota herättävää on se, että Tanskan, Norjan ja Ruotsin hallitusten taloudelliset panokset ovat jo alkumetreillä olleet kymmenien miljardien luokkaa. Vaikka Suomessa hallitusta ei voi moittia tahdon puutteesta, Suomessa hyvinvointiyhteiskunnan korporatismi jättää yrittäjät, pienet työnantajat ja pienet alle 20 työntekijän yritykset byrokratian armoille ja tarjolla on etupäässä välineitä ottaa lisää velkaa. Toivon, että pandemia johtaa Suomessa yrittäjäreformiin. Mikä se on?

Faktacast #1 - Debatti työn tulevaisuudesta

Faktacast #1 - Debatti työn tulevaisuudesta | Jenni Karjalainen versus Antti Merilehto

Tilaamalla Eurofactsin Youtube-kanavan saat tiedon tulevista striimeistä ensimmäisten joukossa! 

Arkadian rappusilla #11 - Jenni Pajunen

Jenni Pajunen on paljasjalkainen helsinkiläinen, kauppatieteen ja EU-politiikan maisteri ja pienen lapsen äiti. Hän on kaupunginvaltuutettu kolmannessa polvessa ja Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas. Jenni asui 10 vuotta ulkomailla ja työskenteli Maailmanpankilla ja EU:lla. 

Juttelimme Jennin kanssa podcastissa mm. siitä, miten lapsen syntymä juuri ennen vaalikampanjan alkua on vaikuttanut häneen politiikkona? Oliko perhetaustalla merkitystä puolueen valinnassa? Ja mitä Helsinki ensin -slogaani tarkoittaa?

Arkadian rappusilla #10 - Juho Ojares

Juho Ojares on 27-vuotias perheyrittäjätaustainen rakennustekniikan diplomi-insinööri ja Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Hänelle yrittäjyyden arvostus ja periksiantamattomuus tulevat verenperintönä. Juho uskoo, että työntekijä ja työnantaja ovat tarkoituksenmukaisimmat neuvotteluosapuolet sopimaan työn palkkauksesta ja ehdoista – ei kolmas osapuoli. Ja siksi suomalaista kolmikantaista järjestelmää on syytä arvioida ja verrata esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan.

Arkadian rappusilla #9 - Mai Kivelä

Mai Kivelä on helsinkiläinen kansalaisaktivisti, kaupungin- ja maakuntavaltuutettu, ja Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas. Hän toimii eläinten oikeuksia edistävän asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Animalian toiminnanjohtajana.

Mai liittyi Greenpeaceen jo 9-vuotiaana ja toimi järjestön vapaaehtoisena ja aktivistina koko opiskelun ajan. Hänen mielestään meidän aikamme tullaan muistamaan siitä, miten me toimimme ilmastonmuutoksen edessä.

Arkadian rappusilla #8 - Kaarle Hurtig

Kaarle Hurtig on 36-vuotias yrittäjä ja toimittaja, joka on ehdolla eduskuntaan RKP:n listalta Helsingissä. Hän on kahden lapsen isä, kaupunkipyöräilijä, lihateollisuutta vastustava sekasyöjä, amatöörivalokuvaaja sekä pötköttelyn äänekäs puolestapuhuja.

Kaarle haluaa tuoda kansalliseen politiikkaan konkreettisia ideoita ja ehdotuksia. Hänen mielestään suomalaisesta politiikasta puuttuu keskustelua siitä, mitä politiikan pitäisi olla ja varsinkin siitä, mitä se voisi olla.

Arkadian rappusilla #7 - Atte Harjanne

Atte Harjanne on 34-vuotias vihreä diplomi-insinööri, ilmastonmuutostutkija ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä.

Hän on myös teknologiaa, tiedettä ja dinosauruksia fanittava pohdiskelija, jolle politiikka on yhteistä haasteiden ratkomista ja paremman tulevaisuuden luomista.

Atte on ehdolla eduskuntaan kevään vaaleissa.